sâmbătă, 7 februarie 2009

Magia detaliului

E adevarat ca o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte. Spuneau chinezii, parca.
E adevarat si ca uneori un cuvant valoreaza cat o mie de imagini (asta spunea Richard Bandler, vorbind despre nominalizari - cuvinte care pot evoca imagini diferite in mintea celui care le aude/citeste, in functie de harta sa personala). E vorba despre cuvintele ,,mari", care pentru fiecare inseamna altceva.
E adevarat ca un buchet de cuvinte, aranjat sub forma unei metafore plina de sens pentru cel caruia ii este destinata, sau a unei povestiri cu talc, valoreaza enorm... Uneori cat un salt evolutiv.
E aproape imposibil sa identifici toate sensurile posibile ale unui mesaj. Uneori chiar cel care emite mesajul are in vedere doar unul-doua...
Si pentru ca una din cele mai frumoase forme de evolutie este cea prin arta (da, Mugur, zambeste) va propun in imaginile de aici un salt fascinant...
E vorba de hiper-fotografiile lui Jean-Francois Rauzier. Intrati in GALERIE, selectati imaginea dorita, apoi click pe ,,voir l'hyperphoto".
In imagine, click pentru zoom, ctrl+click pentru revenire, click pe patratele rosii pentru detalii.
Fiecare imagine e o poveste intreaga. Cel putin...
una din preferatele mele: biblioteca ideala.

Un comentariu:

ajnanina spunea...

:)))

da, cand am vazut-o nu-mi era clar rostul pisicilor in bibliteca, desi prezenta lor era atat de fireasca... un pic de aer vrajitoresc :)

si eu am stat azi mult acolo, si in celelalte...
e un loc bun pentru gandit povesti, si plin de forta...