marți, 14 aprilie 2009

plimbare in spatiu-timp
Nu știam foarte bine în ce spațiu și timp sunt. Mesajele sunt aparent contradictorii.
Un călător în timp trebuie să fie atent la indiciile care apar și dispar pe drum, pentru a ajunge cu bine înapoi în spațiu-timpul său. Uneori, acele semne sunt vizible pentru toată lumea, alteori doar pentru el. Uneori, mesajele sunt evidente, alteori, mai greu de decriptat.
De exemplu, pot să apară în acelașii spațiu, suprapuneri de mesaje care aparent sunt separate prin câteva sute de ani. Și atunci ai de ales prin ce portal treci și care e destinația pentru care are sens traseul ales.
Mi-au atras atenția două mesaje publicitare diferite care m-ar fi condus într-o direcție sau alta, de o parte și de alta a pieții centrale a orașului. Apăreau evidente, strălucind pe fond verde în decorul medieval.
,,Auziți, vedeți, mirați-vă!”
,,Cineva îți așteaptă fiecare cuvânt.”
Primul, m-a făcut să mă opresc. Al doilea, luat literal, mi s-a părut că poartă un îndemn mai puternic. Am luat-o deci pe acolo. După aceea a fost chiar mai simplu, insusi Johannes Honterus mi-a arătat cu degetul său veșnic întins direcția în care să o iau. Și i-am dat dreptate, el a fost martor la multe, n-avea cum să nu știe.


5 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Ideea de călător prin timp este pur şi simplu fascinantă. Dar ar fi atâtea de luat în calcul...

Daiana Prundurel spunea...

"Cineva iti asteapta fiecare cuvant"
Tot pe aici as fi mers si eu:)
Cat despre calatosria in tim, m-a fascinat intotdeauna.Adolescenta mea a fost chiar framantata de dorinta de a putea sa ma plimb in timp si spatiu-atunci cand vreau, unde vreau:)

Mugur spunea...

Week-end-ul asta si eu i-am dat binete lui Johannes Honterus :) Si a fost ca o calatorie in timp chiar daca nu am mai experimentat aceleasi senzatii si sentimente asa cum am facut-o cu aproape un an in urma. De data asta, doar am auzit, am vazut si m-am mirat :) A lipsit al doilea mesaj cheie :)

ajnanina spunea...

calatoria in timp a fost si una din dorintele - si in acelasi timp si din spaimele - mele din copilarie...
de cand am invatat cate ceva despre realizarea ei (la nivel emotional si mental) joaca mea e mai frumoasa :)

ajnanina spunea...

Mugur :)
da, Honterus mi-a devenit ghid in momentul in care nu am mai luat gestul lui drept o amenintare...
cautam o strada (vezi postarile anterioare) si el mi-a aratat pe unde sa o iau :)