duminică, 25 august 2013

mandale, de maine :)

Acestea, din imaginile de mai jos sunt cele de pana astazi, care vor servi ca punct de pornire. De maine, timp de 44 de zile, voi modela, desena sau macar colora cate o mandala in fiecare zi. Un mic proiect de rabdare si inspiratie, in care ma voi juca impreuna cu altii sau de una singura cu desenul, culoarea, sarma, margelele si orice altceva va ma dori sa se rostogoleasca. 
Iata-le si pe cele de pana acum:


Mandala descantecului a fost desenata la o intanire de scris povesti, organizata de Monica Brandusescu, psihoterapeut jungian. Tema pe care am tras-o la sorti a fost AERUL. Am desenat aerul alaturi de celelalte elemente, iar la final, liniile de pe marginea mandalei s-au transformat in cuvinte care au luat forma unui descantec. Iar descantecul acela a fost baza pentru o intreaga poveste care a urmat si urmeaza.


Mandalele din margele au aparut ca o provocare de a realiza si purta podoabe de o marime mai mare decat cea cu care ma obisnuisem. Mi-a placut, au placut si altora si sper sa mai fac cateva in urmatoarele zile.


Of, viata mea... Aici mi-am desenat o reprezentare metaforica a vietii mele de pana acum, cu un mic pas inainte in viitor - la workshopul lui Mihai Iordache (urmatorul pe 5-6 octombrie). Va recomand experienta, eu am fost bucuroasa, surprinsa si motivata sa desenez in continuare.


Mandala pictata pe sticla a fost realizata la cursul lui Judit Pelea. Mi-am calculat, desenat si pictat o mandala personalizata (da, seamana cu mine, asa multicolora si mazgalita). Multumesc din suflet, Judit, pentru amabilitatea de a tine cursul in cadru atat de intim, doar pentru mine si prietena mea :)


Iar in momentele in care simteam nevoia ca aceste cercuri sa revina pentru un pic de vreme in centrul vietii mele, dar inspiratia nu si nu, cele desenate gata si pe care doar le-am colorat au fost si sunt minunate. Joaca asta am deprins-o cu drag in intalnirile de la Mandalis. M-au reinvatat cum sa respect sau nu liniile si contururile, cum sa alatur culori si cum toate astea de fapt nu au nicio importanta, singurul lucru important fiind sa ma raportez la un centru, construindu-mi propria armonie.

Nu stiu exact cum vor fi mandalele mele incepand de maine... dar sunt foaaarte curioasa sa aflu :))

3 comentarii:

petra spunea...


graunte de nisip ce se lasa dus in dansul dansatorului , dansand impreuna , vom vedea la "fara sfarsit " dansul iubirii ,:) :) VA asteptam , auzeam si nu vedeam acum ascult si simt .... acest impreuna ......:)..... Bucurie

ajnanina spunea...

multumesc, Petra, te astept sa dansam si sa desenam!
bucurie sa fie, din plin!

Ada Cao spunea...

hello I love your blog very much and Can I have a link from your blog or one review to my jewelry shop ? And I will happy to ship you some of my products for the review or link for free! Feel free to Find something you like on my shop please.
eozy.com