sâmbătă, 22 noiembrie 2008

scrisori pentru Mos Craciun


33 de zile pana la Craciun.
Copilul din tine are dorinte; indiferent ce varsta ai, ti le poti exprima. Oricum. Poate ca undeva, in fundul mintii tale, o voce critica spune chestii de genul: nu avem, nu se poate, e prea mult, nu meriti... Cuvinte pe care, copil fiind le-ai primit in momentul in care cereai o jucarie sau iti exprimai o dorinta care ii facea pe parinti sa se incrunte, sa ofteze sau sa gandeasca in cifre.
In adolescenta ai aflat poate despre puterea gandirii pozitive, increderea in tine, legea secretului, puterea atractiei... idei in care ai crezut cu entuziasm, cu toate ca o voce mica repeta aceleasi limite ale copilariei pe care ti le aminteai de fiecare data cand o dorinta de adolescent, tanara si proaspata, ramanea neimplinita...
Ca adult ti-ai educat puterea de a iti implini obiectivele, de a acumula resurse pentru ierni ale trupului si ale sufletului, de a identifica declansatori ai motivatiei care sa te propulseze ca pe o racheta spre obiectiv... si totusi, o umbra de panica in camera motoarelor... vocea care acum spune ,, esti nebun, cu rabla asta, cu doar atata combustibil?"
Mos Craciun, care mai e adresa ta? In ciuda tuturor limitelor aparente si reale dorintele exista, vrem sa iti vorbim despre ele...

3 comentarii:

Andreea Demirgian spunea...

Da-mi mie adresa ta:) la domnisoara firicel in inbox.
PS: cuvant de control turbatio!

Dan Gheorghe spunea...

chiar si azi as vrea sa merg in vizita la mosul...pacat ca el e atat de departe...tot mai departe de inimile noastre...

ajnanina spunea...

Ada: multumesc mult, stiu ca tu esti in legatura mai stransa cu el, vorbim :)

Dan Gheorghe: e adevarat, e un pic mai departe ca altcandva, dar in comentariul tau e un mare raspuns: daca el e departe si nu mai stie drumul spre inima noastra, cred ca inima noastra isi mai aminteste ea ceva-ceva, si ar putea adulmeca drumul :)