marți, 7 mai 2013

Concurs: poveste cu fluturi


Dragi cititori / scriitori / povestitori,
m-a bantuit un roi de fluturi care au dorit un popas la mine pe flori albastre. i-am adunat, i-am asezat si i-am impacat, le-am dat un pic de nectar, dar inca nu e tot ce isi doresc.
isi doresc sa fie parte dintr-o poveste.

asa ca, daca le gasiti povestea si le-o scrieti, ei va vor recunoaste si vor zbura spre voi.
acest colier si cerceii asortati vor fi ai autorului celei mai frumoase povesti cu fluturi.
povestea poate fi lasata aici, printr-un comentariu, daca e scurta, sau se poate pune un link spre blogul, site-ul sau pagina de facebook proprie daca e mai lunga. 

concursul incepe acum si se incheie pe data de 19 mai orele 20.
castigatorul / castigatoarea va fi anuntat(a) aici, pe data de 20 mai ora 24.
distractie placuta!

9 comentarii:

ARABELLA spunea...

"Butterfly effect"
Fluturasi dragalasi, de cand va astept la mine sa va asezati, ia sa mi-o decorati! Si la 12(ziua :)))ma voi transforma cu ajutorul vostru in Arabella, printesa florilor si fluturilor, si voi zbura pe taramul copilariei si voi visa la o noapte de vara...la tara.

ajnanina spunea...

Bine ai venit, Arabella, cu prima poveste!
deja fluturii se simt mai bine si dau din aripi!

DOAR NOI spunea...

"Fluturele Alfa - inceputul si sfarsitul. Este un fluture colorat, vesel. Are aripi lungi, cu pete de culoare, terminate cu o coadă de rândunică. Antenele sunt lungi şi firave. Ele au un rol important. Picioarele sunt lungi, graţioase. Este un animal firav, sensibil, care iubeşte în special copiii. Îi caută, îi antrenează la joacă. Se simte bine când aude chicotele vesele ale acestora. Iubeşte el însuşi copilăria. Crede că nu se va maturiza niciodată, deşi trăieşte doar o zi.
Misiune: Fluturele se joacă toată ziua cu copiii. Vrea să îi înveţe să se bucure de natură, de soare, de aer. Îi place să le fie mentor. Îi lasă să-l atingă , să simtă cât este de pufos. Vrea să le spună că, dacă-i vor atinge aripile, el nu va mai putea zbura. Vrea să descopere bunătatea din ei. Pe cei trişti vrea să-i vadă râzând cu toată inima. Ştie că sunt şi copii răi, dar îi va schimba. Va fi pildă pentru ei. Fiecare om are părţi bune şi părţi rele. El încearcă să scoată bunătatea din ei.
Obstacole: Fluturele are o viaţă scurtă. Suferă o metamorfoză destul de lungă. Ou-Nimfă-Fluture. Daca într-una din aceste etape, este lovit, el moare. Ca fluture nu trăieşte decât o zi! O singură zi în care doreşte să facă fericiţi cât mai mulţi copii. Fluturele e trist că nu poate câştiga lupta cu timpul. Dar, în ziua în care este viu, atrage cât mai mulţi copii în jocul său. Nu poate lăsa timpul hain să-i fure bucuria de a se juca. Iubeşte jocul. Nimeni şi nimic nu-i poate lua acest vis.
Ajutoare: Florile îl ajută pe fluture să bucure copiii. Ei aleargă să le simtă mirosul, să le vadă de-aproape petalele. Fraţii fluturelui îi vin în ajutor. Ei au alte culori, alte forme ale aripilor. Copiii sunt uimiţi de frumuseţea lor. Cu siguranţă îi vor căuta şi mâine... chiar dacă mâine vor fi şi alţi fluturi.
Acţiunea: Fluturele zboară din floare în floare. Copiii îl urmăresc. Unii vor să-l urmeze, alţii vor să-l prindă. El simte asta. Se aşează pe o floare liniştit. Un băieţel răutăcios îl prinde în pumnul său. Fluturele se zbate. Peste câteva minute îl eliberează. Palmele baiatului au sclipiri argintii de la solzii aripilor. Fluturele se zbate uşor. Nu mai poate zbura. Copiii sunt trişti. Băieţelul este impresionat de tristeţea lor. Nu a vrut asta!
Epilog: Fraţii fluturelui simt pericolul şi vin să-şi caute fratele. Îl văd zbătându-se. Sunt dezamăgiţi, dar ştiu că asta îi aşteaptă şi pe ei.
- Nu fiţi trişti, spuse fluturele Alfa. Am vrut să-i învăţ pe copii ce este viaţa. Să înţeleagă că orice fiinţă se naşte şi moare. Îmi doresc să fie copii buni, să nu repete greşeala cu alţi confraţi. Jucaţi-vă cu ei, fratiorilor."

ajnanina spunea...

ooo, Claudia, ce frumusete! fluturii se bucura...

Simona spunea...

Intr-o noapte visam cu ochii deschisi. Visam ca mergeam pe o plaja superba, cerul de un albastru sclipitor, apa limpede si cristalina, muntii in jur frematau.

Si mergand eu cu gandurile mele, meditand, zaresc un fluturas galben, plapand ca o hartiuta de servetel, care se indrepta spre mine. Nici nu am apucat sa imi termin gandul, ca s-a si asezat pe umarul meu drept.

L-am privit, parea ca se uita la mine si chiar ca vrea sa-mi spuna ceva. Mi-am pus mana pe umar, langa el, s-a ridicat in zbor, s-a rotit de cateva ori si s-a asezat pe mana mea. Mi-am tras mana si am apropiat-o de ochii mei. Era si mai aproape de mine si chiar incerca sa-mi spuna ceva.

"Ce vrei sa-mi spui? Cine si de ce te-a trimis la mine?". Parea sa zambeasca. Am continuat sa merg pe plaja cu fluturasul pe deget si desi vantul batea foarte tare, iar aripioarele fragile i se indoiau, nu vroia sa plece de pe degetul meu.

Incercam sa comunic cu el, pentru ca parea ca si el vrea sa comunice cu mine.

Deodata vantul s-a intetit si mai tare, se anunta o furtuna. Am acoperit mana cu haina, incercand sa nu-l strivesc si am alergat inspre adapost cu tot cu el.

Cand am ajuns si am dat haina la o parte era tot acolo, putin ravasit, dar parca zambea. Am lasat mana jos si a zburat pe o carte pe care o aveam pe masa. Era cartea pe care incercam sa o scriu de atata timp si pentru care nu-mi venea inspiratia. In momentul in care l-am vazut stand asa pe carte, AM STIUT! Era semnul de care aveam nevoie pentru a continua ceea ce incepusem. Cartea nu era a mea, ci urma sa fie a tuturor celor ce o deschideau.

N-a durat mult si furtuna s-a sfarsit. S-a dus la geam si parea sa se uite afara. Iesise soarele.

Am deschis geamul, s-a uitat inca o data la mine, parca zambind si a zburat inapoi spre mare.

Venise la mine sa scape de furtuna sau sa imi dea un semn mai mare decat mine? Sau pentru amandoua motivele? Mi-am dat seama ca din orice situatie ies invingatori toti cei implicati.

Stau acum sa ma intreb... A fost un vis sau nu? Care e de fapt realitatea si care visul? Nici eu nu mai stiu....

Stiu doar ca am o carte de scris...

ajnanina spunea...

fluturii iti multumesc, Simona, pentru poveste...
fie ca tu sa iesi cu bine din toate furtunile, iar cartea ta sa stea deschisa in fatza lumii!

ajnanina spunea...

dragele mele, competitia, desi cu numar mic de participanti a fost destul de stransa, pentru ca Simona si Claudia au avut povesti foarte frumoase!

acesti fluturi vor merge la Simona (te rog sa ma contactezi) iar Claudia va primi o alta biuterie la alegere (Claudia, luam legatura sa-ti arat de unde sa alegi)

felicitari si inspiratie pentru cartile voastre care urmeaza sa apara!

Marginalia non turpia spunea...

Multumesc. Mi-e bine langa blogurile tale.

http://marginaliamarginalia.wordpress.com/2013/07/03/la-marginea-somnului-la-marginea-vietii-voua-departatilor-oglindire/

ajnanina spunea...

onorata de vizita!!!
va astept cu drag pe aici:)