marți, 9 martie 2010

calendarul sarbatorilor de pe B. 612


planeta pe care traia Micul Print era si ea destul de mititica.
trei vulcani, o floare care cerea atentie, cativa baobabi care trebuiau smulsi cu grija ca sa nu distruga planeta cu radacinile lor... si poate, de cand Micul Print s-a intors acasa, si o oaie mititica.
asa ca timpul era greu de masurat. poate nici nu era nimic de masurat, doar ca plecarea si reintoarcerea au adus cu ele sarbatorile imblanzirii. si dorinta de a se bucura din cand in cand de ele.
in drumul sau Micul Print a intalnit sapte planete si sapte oameni. cate unul pentru fiecare lume, fiecare in lumea lui. lume linistita, fara intrebari. doar pe Pamant, in desertul auriu si presarat cu stele, a gasit loc pentru intrebari si raspunsuri.
si apa dulce dintr-o anume fantana. care numai ea putea potoli o anume sete.
si sarpele care sa-l ajute sa se intoarca acasa. purtand cu el nu doar desenele cu oaia si botnita ei, ci si amintirea imblanzirilor. pe care le readuce prin fatza inimii in fiecare seara, cand toate stelele ii vor da sa bea.

si asa, fiecare din noi, pe propria planeta, are in inima, printre vulcani si flori cu spini, un calendar marunt, scris cu blandete, si care tresare de amintirea clipelor cand a gasit in desert fantana, care numai ea avea apa aceea...

6 comentarii:

No One spunea...

mi-ai adus aminte de un film. nu-i mai stiu numele. era tot asa cu o singura persoana (copil?) care statea pe o planeta mica (o parcurgeai in 15 minute, cam asa de mica) si era singur...

ajnanina spunea...

John, foarte probabil ca era filmul...
oricum, fiecare mic print are o planeta mica pe care se simte singur si la care se intoarce cu drag dupa ce umbla putin prin lume si isi sa seama ca de fapt doar se simtea singur, si nu era :)

No One spunea...

"doar se simtea singur, si nu era :)"
imi plac aceste cuvinte ale tale :)

ajnanina spunea...

John, asa e...
chiar daca planeta e atat de minca incat sa incapa un singur suflet, planetele se ating intre ele :)

LePetitPrince spunea...

sarbatorile imblanzirii, da, da, da!
Cat de frumos ai scris! Mai picura, te rooooog!

ajnanina spunea...

LeP, multumesc de inspiratie...
o sa-i mai scriu micii planete :)