luni, 25 ianuarie 2010

despre gradinarit

in asteptarea oricarei idei, copy-paste din prologul la ,,Brida"- Paulo Coelho:
.
,,Un text anonim al Traditiei spune ca fiecare om, de-a lungul vietii poate sa aiba doua atitudini: sa construiasca sau sa planteze. constructorii pot petrece ani intregi lucrand la proiectele lor, insa intr-o zi vor termina ceea ce fac. Atunci se opresc si se simt limitati de proprii pereti. Viata isi pierde sensul atunci cand constructia s-a realizat.
Dar mai sunt si cei care planteaza. Uneori ei au de suferit din cauza furtunilor, a anotimpurilor si rareori au odihna. Spre deosebire de o cladire, gradina creste necontenit si insusi faptul ca are nevoie de grija gradinarului face ca, pentru el, viata sa fie o mare aventura. Gradinarii se vor recunoaste intre ei, fiindca stiu ca in povestea fiecarei plante sta cresterea intregii planete Terra."

7 comentarii:

Darael spunea...

Despre gradinarit se pot scrie carti (initiatice) incepand de la acel banal "ce semeni culegi".... dar eu iti atrag atentia asupra unui aspect mult prea neglijat:

Ai vazut ca e o diferenta enorma intre o gradina a unui gradinar si una a unei florarese ? Am spus deja destul. Priviti si observati. Doar asa o sa intelegeti.

ajnanina spunea...

Darael,
mi-ar placea sa dezvolti un pic ideea...
as privi, dar acum toate gradinile sunt sub zapada :)

Anonim spunea...

Fiind gingase si frumoase avem obiceiul de a vorbi florilor, de aceea ele emana caldura si ne "obliga" sa le zambim...astfel, ele ne insenineaza zilele...chiar si cele mai cetoase.

ajnanina spunea...

April floricica draga...
iti zambesc cu toata gura :)

Anonim spunea...

m-ai facut sa zambesc, draguta. kisses

Cristian Lisandru spunea...

Eu visez mai întâi grădina. Pe urmă mă apuc de grădinărit...

ajnanina spunea...

Cristi, da...
esti un maestru gradinar al visului...
si ce versuri frumoase iti cresc in gradina :)