sâmbătă, 10 octombrie 2009

fantana

sursa imagine
intr-o camera frigorifica din subsolul mintii mele pastrez o fantana de ciocolata. nefunctionala, inca decorativa. nu stiu cum s-a stricat si nici nu are importanta.
poate e nevoie doar de focul care sa fluidizeze ciocolata.
poate ca din ciocolata topita s-a scurs un pic undeva, intre rotitele care faceau fantana sa mearga.
poate am pus prea multa ciocolata sau prea putina. prea dulce sau prea amara. instructiunile de folosire le stiam pe dinafara, chiar daca mare parte din ele erau scrise in limbi necunoscute. nu prea stiam sa le aplic.
a functionat destul de putina vreme.
s-a stricat discret, pe neobservate. la inceput ciocolata era foarte densa si nu mai voia sa curga. apoi s-a lipit de pereti si nu s-a mai putut curata. straturile de ciocolata cu diferite arome s-au suprapus pana cand a ajuns o copie solidificata a ei insasi.
ciocolata, buna la gust, a mai fost scoasa uneori cu cutitul si ciocanul. apoi, n-a mai meritat efortul.
apoi am inchis fantana la rece, pentru ca ceea ce a mai ramas sa nu se altereze. apoi n-am mai dat pe acolo.
din cand in cand, imagini asemenatoare de la expozitii imi mai trezesc niste regrete sau niste dorinte. sau la cate o curatenie de primavara mi s-ar parea firesc sa dau si pe acolo.
nu. nu inca. poate e nevoie de un mester bun, care sa stie ce sa-i faca. sau macar de foc.

12 comentarii:

Darael spunea...

Sau poate e nevoie sa accepti invitatia celor care te cheama la ciocolata calda. Sa mai papi si tu din bunatatile altora.

Ce sa faci ? Stiu ca vrei sa repari fantana ta de ciocolata mai mult pentru ca sa dai altora.

Amrita spunea...

immm, am bagat degetul in fantana topita fara sa vreau, dar ce buna eee..., incat nu-mi mai vine sa cer scuze politicoase.
E asa de vie si curge, curge, dar stii ce cred? ea curge-curge doar cand tu intorci spatele, te minte-joaca ciocolatiu de dulce..
mai bine focul..
:)

Darael spunea...

Si focul este o idee buna. Daca faci focul, noi venim sa coacem la el cozonaci si mere... uf, mere coapte ? Deja salivez.

Ciocolata lichida cu mere coapte si nuci prajite....

Amrita spunea...

Am uitat castanele copte sus acolo pe raft langa bomboanele romburi de miere..
mai pune pe foc sa nu se stinga pana apare Poveste :)

ajnanina spunea...

ooo, dragii mei, e un adevarat festin ceea ce faceti voi aici...
si atat de cald si bine mi-e cu prezenta voastra...
deocamdata, am doar focul de la inima...
dar daca veniti pe la mine voi gasi eu si unde sa fac un foc de-ala adevarat...
oricum, eu voi veni la voi in vizita abia la primavara... saptamana de dupa pastele ortodox o voi petrece in orasul vostru... si vom manca impreuna, daca vreti, toate dulciurile...

Anonim spunea...

io vin cu merele ;)) ..coapte sau nu dupa cum va e dorinta inimii

ajnanina spunea...

April,
esti bine venita, cu mere de orice fel...
sarbatorim...!
cine mai pune un lemn pe foc ?

Mikka spunea...

Sssaaa traiti! Dragonu' de serviciu, la ordinele zeitei ciocolatei... Niste foc? Cu maaare placeereee! De care doriti? Avem felurite feluri... Unul mai bland o sa punem... Ala de arde frumos, albastriu cu roz si aur... Ciocolata o sa curga iar... Ramane sa o intretii cu focul inimii. Ala e adevaratul foc... Si mie tot Inima mi-l da...

PS mi-a placut fantana aia de azi. Da' tot a ta e mai faina :)))

ajnanina spunea...

Mikka,
din flacarile tale de dragon, mai ales dupa ce ti-am vazut puterile divine de azi... vreau exact flacara aia anume care sa topeasca ciocolata din fantana si sa o faca sa curga :))
si, da, dragoste, din Inima va curge si ciocolata...

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Călin spunea...

La petrecerea de ziua fetitei mele voi întâlni Fântâna de ciocolată. Apoi, voi fi mai în temă. Cine stie, poate că până si solutiile tehnice sunt bune.

ajnanina spunea...

Calin,
abia astept sa povestesti despre mica ta printesa... si despre cum o imbraci in ciocolata de ziua ei :))