luni, 9 februarie 2009

cuvinte si imagini


am experimentat de mai multe ori genul acesta de incongruenta: la un text vesel o poza serioasa, la unul serios o poza amuzanta.

reactia a fost intotdeauna la poza. nu-mi dau seama daca si eu fac la fel.

sau de ce fac asta. oare intentia mea era cea din poza? sau voiam doar sa atenuez efectul cuvintelor? e de cugetat si e de lucru...

3 comentarii:

Mugur spunea...

M-au pus pe ganduri gandurile tale. Mi se pare o strategie super interesanta sa te folosesti de incongruenta dintre text si imagine pentru a isca o controversa interna care sa genereze o reactie anume cititorului privitor. O sa retin strategia asta si sper sa o folosesc in cea mai buna situatie pentru mine :) Pentru mine ceea ce genereaza o cugetare profunda, dincolo de 'superficialitatea' textului sau a imaginii reprezinta un mesaj atat de profund incat poate bloca mentalul constient si poate da frau liber supra-mentalului (nu imi place sa ii spun 'inconstient' pentru ca este mai 'constient' decat 'constientul'.

ajnanina spunea...

eu cred ca si supramentalul e inconstient. inca. chiar daca e deasupra si functioneaza.

si e posibil ca, in situatii de incongruenta, si mentalul si supramentalul sa formuleze concluzii diferite. mentalul alege ce e mai convenabil (munca inconstienta). supramntalul alege ce e real (munca, de asemenea, inconstienta).
iar daca stam dupa si analizam incongruenta (daca o sesizam) abia atunci devenim constienti de ceva. care e mai clar sau mai putin clar...

~PakKaramu~ spunea...

Visit your blogs