joi, 12 februarie 2009

cat costa masca?



actorul se plimba alene pe la tarabe. targul de masti era pe sfarsite, oamenii cantau si dansau plini de veselie cu ele pe fatza, masti colorate, zambitoare, fermecatoare sau grotesti.

el nu avea nevoie de asa ceva. stia sa exprime intens si convingator iubirea, ura, extazul, oroarea, triumful si umilinta. putea, dintr-o privire sa convinga pe oricine de orice... frumoasele locurilor pe unde umblase puteau sa dea marturie...

putea sa-si deseneze pe chip orice emotie omeneasca si putea sa treaca, in interpretarea lor, cu iuteala fulgerului de la una la alta.

doar ca obosise. avea nevoie de liniste. ar fi vrut o masca in spatele careia sa se ascunda cate o vreme, sa se odihneasca. privirile celorlalti sa treaca pe suprafata ei, alunecand fara sa se impiedice de vre-o trasatura. eventual si el sa priveasca din spatele ei fara sa vada.


puse mana pe una care semana cel mai bine cu ce isi dorea, alunecare de metal lustruit.

,,cat costa masca?"

,,doar fatza ta"

pe fatza lui se alergara intr-o clipa surpriza, furia si amuzamentul.

,,la ce-ti trebuie?"

,,dupa modelul ei vreau sa fac alte masti. si altii vor succesul tau."

un hohot de ras facu sa vibreze metalul de pe taraba.

,,si cum ai sa o iei?"

,,putin cate putin, expresie cu expresie. vino la mine si iti vei afla linistea, iar eu voi invata mai multe despre emotii".



va urma

2 comentarii:

Lavinia Ștefan-Filip spunea...

Subscriu la ce zice Mugur. Dar pina la barter. :) Prefer sa obosesc agitindu-ma incoace si-ncolo, prin viata asta, decit sa obosesc de-atita liniste cit are vreun vinzator de iluzii - pierdute deja, probabil- pe taraba.

ajnanina spunea...

Mugur

asa e negustorul, cand se prinde ca-ti ,,trebuie" cere tot ce vrea el...
inca nu stiu daca actorul va plati sau nu... o sa aflu in curand... daca refuza, povestea se opreste aici, asa ca, macar de curiozitate va accepta...

Lavinia

da, un vanzator de iluzii iti poate vinde chestii interesante... adica iluzii. care tin doar pana te prinzi ca ce ai oferit era mai valoros.
si da, ai dreptate, iluziile care se vand cel mai bine sunt cele vandute deja :)